Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на хранителен режим
Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на хранителен режим

Хранителният режим е подценявана част от начина ни на живот. Обикновено се сещаме за него, когато вече имаме някакви здравословни проблеми или не можем да контролираме килограмите.

Подходящата диета има значение както за оптимално тегло, така и за цялостното здравословно състояние.

 За какво ще Ви помогне хранителният режим?

  • Да загубите нежелани килограми

Загубата на тегло може да Ви предпази от сериозни заболявания и нарушения (захарен диабет тип 2, метаболитен синдром, артериална хипертония, нарушена липидна обмяна, сърдечно-съдови заболявания). Ако загубите само 7% от излишното си тегло и сте високорисков пациент, ще намалите риска си от диабет тип 2.

  • Да имате по-добро самочувствие

Загубата на килограми е малка част от промяната. В повечето случаи получавате и здрави зъби, коса, нокти, както и енергичност през деня. Това не е евтина реклама на добавки, а реалната сила и влияние, което може да окаже промяната в начина на живот.

Хранителният режим в съчетание с физическата активност могат да подобрят общото Ви самочувствие, а това да доведе до положителни промени във всички аспекти на живота Ви.

  • Да постигнете по-добър контрол на хронично заболяване

Вече има много данни и широки обсъждания за значението на диетата при  при различни хронични и автоимунни заболявания. Промяната в начина на живот и хранителният режим могат да подобрят симптомите и общото състояние на пациентите в много от случаите.

Какво да очаквате от мен при изготвяне на хранителен режим?

Може да се възползвате от новата ни услуга, която предлагаме с партньорите ми от „Фитнес у дома“  и да си поръчате изготвянето на индивидуален хранителен режим, който ще получите, след като попълните подробна анкета, която отразява Вашето здравословно състояние, цели и хранителни предпочитания.

Към режима сме прибавили и допълнителна информация за хранителните вещества и полезни съвети, с които да подобрите здравословното си състояние.

Повече за режима може да научите ТУК.

Как протича консултацията в кабинета ми?

Ще Ви претегля и измеря на специален уред InBody230, който ще определи теглото Ви, нивото на мазнини и мускули в тялото и какви са желателните параметри при Вас.

Ако преценя, ще Ви назнача кръвни изследвания. Спрямо резултатите и желаните цели мога да Ви предложа различни варианти за хранителни режими. Ще Ви обясня плюсовете и минусите на подходящите за Вас и ще си изберете този, който Ви допада най-много.

Доброто здраве е дългосрочна цел и се постига бавно. Понякога е необходимо търпение, за да постигнете резултати, които да се задържат във времето.

Ако има нужда, ще Ви изпиша медикаменти и хранителни добавки, с които да се коригират нарушенията и да се подобри метаболизмът. Но храненето и двигателният режим са в основата на цялостната промяна, независимо от съпътстващия здравословен проблем.

В моята практика пациентите също трябва да положат усилия. Необходимо е да си водят дневник и да попълнят въпросник. Така активно ще участвате в процеса на трансформация.

След това ще получите едномесечен режим за закуска, обяд и вечеря. Той ще бъде персонален за Вас.