Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на хранителен режим
Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на индивидуален хранителен режим

Ползите от балансираното хранене са безспорни при всеки, независимо дали страда от някакво заболяване, иска да намали теглото си или усеща необходимост да започне по-здравословен начин на живот.

Хранителният режим е важна част от нашето ежедневие, но често хората се замислят за него едва, когато здравословното им състояние или външният вид започнат да го изискват. Не бива да подценяваме добрите хранителни навици именно, защото колкото повече години минават, толкова по-трудно обратими стават процесите, които ни вредят.

Подходящата диета ще ни помогне както да контролираме килограмите и хроничните заболявания, така и да подобрим цялостното си здравословно състояние.

Какво да очаквате от мен при изготвяне на Вашия хранителен режим?

Предлагам да изготвя Вашия индивидуален хранителен режим:

  • онлайн или
  • след консултация и преглед в кабинета

Изготвяне на индивидуален режим онлайн

Ако изберете тази опция, ще Ви изпратя подробен въпросник, който да попълните. В него трябва да опишете здравословното си състояние, целите, които искате да постигнете и хранителните си предпочитания. Ще ги прегледам и ще изготвя Вашия режим, като в него ще добавя допълнителна информация за хранителните вещества, както и полезни съвети, с които да подобрите здравословното си състояние.

Доброто здраве е дългосрочна цел, която изисква търпение и постоянство.  Макар и понякога да постигаме желаните резултати по-бавно отколкото ни се иска, е добре да знаем, че по-важното е те да се задържат във времето.

Ще получите Вашия индивидуален хранителен режим по и-мейл до 10 работни дни от попълването на въпросника.  

Изготвяне на индивидуален режим след консултация в кабинета

Ако имате съпътстващо ендокринно заболяване или нарушение (тиреоидит на Хашимото, захарен диабет, синдром на поликистозните яйчници, инсулинова резистентност и др.), може да го съчетаете с онлайн консултация или преглед в кабинета.

Как протича консултацията?

Ако има нужда, ще Ви назнача кръвни изследвания. Спрямо резултатите от тях и целите, които искате да постигнете, ще предложа различни варианти за хранителни режими. Ще Ви обясня плюсовете и минусите на подходящите за Вас и ще си изберете този, който Ви допада най-много.

Ако има нужда, ще Ви изпиша медикаменти и хранителни добавки, с които да коригираме нарушенията и да подобрим метаболизма. Но храненето и двигателният режим са в основата на цялостната промяна, независимо от съпътстващия здравословен проблем.

В кабинета има възможност да Ви претегля и измеря на специален уред – InBody230, който ще определи теглото Ви, нивото на мазнините и мускулите в тялото и какви са желателните параметри при Вас.

Ще получите хранителен режим, изготвен персонално за Вас и съобразен с вашето състояние и желания за период от един, два или три месеца, в зависимост от заплатената услуга. 

Какво ще спечелите, когато започнете режима?

  • Нежеланите килограми ще изчезнат

Загубата на тегло може да Ви предпази от сериозни заболявания и нарушения (захарен диабет тип 2, метаболитен синдром, артериална хипертония, нарушена липидна обмяна, сърдечно-съдови заболявания). Ако загубите само 7% от излишното си тегло и сте високорисков пациент, ще намалите риска си от диабет тип 2.

  • Ще повишите своята увереност и самочувствие

Здравословното и балансирано хранене ще Ви помогне да имате по-здрави зъби, коса, кожа, нокти. Добрата диета ще повиши тонуса Ви, ще подобри съня, а в съчетание и с достатъчна физическа активност в самооценката и самочувствието Ви ще настъпят положителни промени. Такава е реалната сила на това, което започвате. Тръгвайки от храненето, Вие ще усетите благоприятно влияние във всички аспекти от живота си.

  • Ще имате по-голям контрол върху хроничните си заболявания

Редица са изследванията, доказващи голямото значение на диетата при контрола на различни хронични и автоимунни заболявания. Промяната в начина на живот и хранителният режим могат да подобрят симптомите и общото състояние на пациентите в много от случаите.

  • Ще подобрите състоянието си по време на бременност, ако планирате бременност или кърмите

Все повече стават данните, потвърждаващи пряката връзка между диетата на майката и здравето на бебето, както и значението на епигенетичните фактори върху развитието му в по-късен етап. Промяната в начина на живот и хранителният режим могат да повлияят благоприятно на общото състояние на майката и да предпазят детето от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст.

  • Ще подобрите храненето, тонуса и здравето си

Не е нужно да имате заболяване, за да започнете да се храните здравословно и пълноценно. Колкото по-рано го направите, толкова по-добре. Затова не се колебайте – свържете се с мен, за да започнем заедно този път към промяна!