Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на хранителен режим
Изготвяне на хранителен режим

Изготвяне на индивидуален хранителен режим

Хранителният режим е подценявана част от начина ни на живот. Често се сещаме за него, когато вече имаме някакви здравословни проблеми или не можем да контролираме килограмите.

Подходящата и здравословна диета има значение както за оптимално тегло, така и за цялостното здравословно състояние.

 За какво ще Ви помогне индивидуалния хранителен режим?

  • Да загубите нежелани килограми

Загубата на тегло може да Ви предпази от сериозни заболявания и нарушения (захарен диабет тип 2, метаболитен синдром, артериална хипертония, нарушена липидна обмяна, сърдечно-съдови заболявания). Ако загубите само 7% от излишното си тегло и сте високорисков пациент, ще намалите риска си от диабет тип 2.

  • Да имате по-добро самочувствие

Здравословното и балансирано хранене ще Ви помогне да имате и по-здрави зъби, коса, нокти, както и енергичност през деня. Това не е евтина реклама на добавки, а реалната сила и влияние, което може да окаже промяната в начина на живот.

Хранителният режим в съчетание с физическата активност могат да подобрят общото Ви самочувствие, а това да доведе до положителни промени във всички аспекти на живота Ви.

  • Да постигнете по-добър контрол на хронично заболяване

Вече има много данни и широки обсъждания за значението на диетата при  при различни хронични и автоимунни заболявания. Промяната в начина на живот и хранителният режим могат да подобрят симптомите и общото състояние на пациентите в много от случаите.

  • Да подобрите храненето си, ако планирате бременност, ако вече сте бременна или кърмите

Вече има много данни и широки обсъждания за значението на диетата на майката за здравето на бебето и за значението на епигенетичните фактори върху развитието му в по-късна възраст. Промяната в начина на живот и хранителният режим могат да повлияят благоприятно общото състояние на майката и да предпазят детето от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст.

  • Да подобрите храненето си, тонуса и здравето си.

Не е нужно да имате заболяване, за да започнете да се храните здравословно и пълноценно. Колкото по-рано го направите, толкова по-добре.

Какво да очаквате от мен при изготвяне на хранителен режим?

На този етап мога да Ви предложа два варианта – изготвяне на индивидуален режим онлайн, който ще получите като PDF файл, както и изготвяне на индивидуален режим след консултация и преглед в кабинета ми.

Може да си поръчате изготвянето на индивидуален хранителен режим, който ще получите, след като попълните подробна анкета, която отразява Вашето здравословно състояние, цели и хранителни предпочитания. Срокът за изготвяне на режима е 10 календарни дни от датата на получаване на плащането.

Към режима сме прибавили и допълнителна информация за хранителните вещества и полезни съвети, с които да подобрите здравословното си състояние.

Как протича консултацията в кабинета ми?

Ще Ви претегля и измеря на специален уред InBody230, който ще определи теглото Ви, нивото на мазнини и мускули в тялото и какви са желателните параметри при Вас.

Ако преценя, ще Ви назнача кръвни изследвания. Спрямо резултатите и желаните цели мога да Ви предложа различни варианти за хранителни режими. Ще Ви обясня плюсовете и минусите на подходящите за Вас и ще си изберете този, който Ви допада най-много.

Доброто здраве е дългосрочна цел и се постига бавно. Понякога е необходимо търпение, за да постигнете резултати, които да се задържат във времето.

Ако има нужда, ще Ви изпиша медикаменти и хранителни добавки, с които да се коригират нарушенията и да се подобри метаболизмът. Но храненето и двигателният режим са в основата на цялостната промяна, независимо от съпътстващия здравословен проблем.

Ще  получите индивидуален хранителен режим за Вас за период от един, два или три месеца, в зависимост от заплатената услуга. режим за закуска, обяд и вечеря. Той ще бъде персонален за Вас.