Хранителни режими и програми

Хранителни режими и програми
Хранителни режими и програми

Хранителни режими и програми

Ползите от балансираното хранене са безспорни при всеки, независимо дали страда от някакво заболяване, иска да намали теглото си или усеща необходимост да започне по-здравословен начин на живот.

Хранителният режим е важна част от нашето ежедневие, но често хората се замислят за него едва, когато здравословното им състояние или външният вид започнат да го изискват. Не бива да подценяваме добрите хранителни навици именно, защото колкото повече години минават, толкова по-трудно обратими стават процесите, които ни вредят.

Подходящата диета ще ни помогне както да контролираме килограмите и хроничните заболявания, така и да подобрим цялостното си здравословно състояние.

На база опита си като еднокринолог и диетолог, д-р Недялкова разработва всички свои режими и програми по нейния метод БЕСТИ.

Те са балансирани, ефективни, целят спокойствие на хората, които ги следват. Имат за цел повишаване на тонуса и енергията и пациентите получават индивидуални насоки, независимо програмата, която следват.

Основавайки се на нуждите на своите пациенти, д-р Недялкова разработва хранителни режими, специализирани за хора с:

  • Диабет и инсулинова резистентност
  • Заболявания на щитовидната жлеза
  • Метаболитен синдром
  • Синдром на поликистозните яйчници
  • Репродуктивни проблеми
  • Бременност и кърмене
  • Синдром на раздразненото дебело черво
  • Наднормено/поднормено тегло
  • Активно спортуващи

Не е нужно да имате здравословен проблем или проблем с теглото, за да промените храненето и навиците си. Това е инвестиция, която ще Ви се отплати в дългосрочен план.

Най-голям резултат и ефект имат индивидуалните хранителни режими, защото са максимално съобразени и предпочитанията Ви.

Какво включва индивидуалния хранителен режим?

Индивидуалният режим е с продължителност 8 седмици. Той включва 4 хранения дневно, съобразени изцяло с индивидуалните Ви калорийни нужди и вкусови предпочитания, както и здравословното Ви състояние.

Хранителните планове за активно спортуващи хора включват между 5 и 7 хранения за ден, в зависимост от потребностите.

Поръчвайки  индивидуален хранителен режим, Вие ще получите подробен въпросник от д-р Недялкова, в който да опишете Вашето здравословно състояние и цели, както и вкусовите си предпочитания по отношение на храната, която да присъства или не в диетата.

На база Вашите отговори и спрямо Вашите придружаващи заболявания и оплаквания, д-р Недялкова изготвя балансиран хранителен план, включващ всички необходими макро и микронутриенти, нужни за подобряване на състоянието Ви.
* Моля, обърнете внимание, че въпросникът се получава след направено плащане!

Ако е необходимо, могат да Ви бъдат назначени изследвания, с които да се определят Вашите нужди, непоносимости, липса на витамини или други, по преценка на д-р Недялкова. Ако пък вече имате направени изследвания, те ще бъдат взети под внимание при изготвянето на Вашия индивидуален хранителен режим. Възможно е да Ви бъдат предписани и хранителни добавки, които да приемате като допълнение към режима.

Ще получите режима си по имейл, в PDF файл, а като бонус към него – книжка с рецепти, отново в електронен формат.

С получаването на режима , можете да зададете уточняващи въпроси към програмата, рецептите, продуктите или начините, по които да следите показателите и напредъка си с д-р Недялкова.

Какво ще Ви помогне да се мотивирате и следвате режима?

Като бонус ще имате достъп до затворена група във Viber  и срещи в Zoom.

Периодично  д-р Недялкова ще провежда групови онлайн срещи в Zoom, предвидени за въпроси относно хранителните режими с всички пациенти, които следват програмите ѝ. Въпроси ще можете да задавате и в тайна група във Viber, специално създадена за подкрепа, мотивация и насоки  от д-р Недялкова.

Веднъж седмично ще получавате въпросник за оценка на резултатите и състоянието. При нужда ще бъдат направени в корекции в режима Ви.

Актуални хранителни режими и програми можете да намерите ТУК